Energie en mijn ik


21 Aug
21Aug

Op dit moment kom ik veel berichten op mijn pad tegen die gaan over energie, het universum, tijdloze ruimte, uit je hoofd gaan en ontspannen. Zou het universum mij iets willen vertellen? 

Een aantal jaren geleden ben ik in contact gekomen met Reiki en wat dit voor je kan betekenen. Het beoefenen van Reiki gaat met een golf beweging in mijn leven. Weken of zelf maanden doe ik geen Reiki oefeningen maar dan in eens merk ik dat het weer binnenkomt, ga ik zitten en ga ik aan de gang. Het stroomt gelijk en ik heb dit blijkbaar dan ook nodig om wat voor reden dan ook. Ik ben inmiddels gestopt met het vragen over het waarom. Ik laat het gewoon gebeuren en het zal mettertijd wel duidelijk worden wat het dan ook is.

Ook met mediteren, wat ik geregeld met een aantal dames samen doe bij www.ancientglow.nl is een vorm van verbinding zoeken met het universum (je hogere zelf) en met het binnenste van de aarde (jezelf aarden).  Met schilderen heb ik een soort gelijke ervaring van verbinding zoeken, naar de vrijheid van creëren, het los laten van die oude patronen en een balans te vinden die voor mij werkt. Een paar keer per jaar ga ik naar Sonja Hopmans. http://www.sonjahopmans.nl/ om in het schilderen een balans te vinden tussen het denken en het vrij schilderen (intuïtief)

Onlangs ben ik op het creatieve vlak in contact gekomen met Dot_art, het zogenaamde stippelen op verschillende ondergronden. Dit is zo leuk om te doen, het is niet moeilijk, je hebt niet veel nodig en het is fantastisch om met deze vorm van creëren bezig te zijn. Om deze techniek te verbeteren, ben ik in mijn eentje met de auto naar Noord Holland gereden (voor degene die mij kennen weten dat dat heel bijzonder is zonder mijn levende gps) en heb veel inspiratie opgedaan met de workshop Advanced Dotting bij www.natashja.nl van de Dotting Academy.Door de combinatie van meditatie, reiki en creatief bezig zijn kom ik in een soort van overgave en is het makkelijker om uit mijn hoofd te gaan en mijn to do lijstjes los te laten, mijn gedachten te laten gaan en dan wordt  alles een tijdloze ruimte. Je kent het gevoel wel van waar is de tijd gebleven, is het al weer zo laat of een gevoel hebben dat je dit al vaker bent tegengekomen (dejavu)

Als ik dan in die tijdloze ruimte ben kan ik alles, ben ik alles, voel ik liefde, rust, ontspanning en zie ik alle kleuren voorbij komen. In deze overgave ontstaan dan schilderwerken die mij het meeste raken en waar ik echt trots op kan zijn. Vaak weet ik zelf niet wat het is of waar dit dan vandaan komt. Is het al af of heeft het nog wat nodig. Ik laat het gewoon staan. Op een gegeven moment kom ik t weer tegen en op dat moment weet ik het vaak wel.

Met het dotten is dat het eigenlijk ook wel een beetje, hoewel dit in het begin wel wat meer nadenken was over de geometrische vorm. Ik ging het internet op en was voor ik het wist bezig met allerlei wiskundige vormen. Geweldig om mee bezig te zijn, maar ontspannend was het niet. Ik zat weer helemaal in mijn hoofd en zat te rekenen, lijntjes te trekken, vormen te maken, heb geleerd wat Pi is en meer van dat.www.freepick.com

Wil ik dit wel? Mooi vind ik het wel, maar het is niet wat ik wilde ervaren zoals ik hier boven heb beschreven. Dus dotten zonder vorm en laat mijn gedachten waaien en luister wat er binnenkomt. Vaak zijn dit dan toch kleuren. 

Zo ook vanmiddag. Het was weer eens een heerlijke zonnige zomer dag in mijn kleine stadstuin. Eerst wat lichamelijke arbeid en de tuin schoongemaakt, druivenrank opgebonden, nieuwe plantjes in de potten gedaan. Dus vieze handen gemaakt, nagels waar ik zo trots op was na de vakantie, zijn helemaal aan gort. Maar na een lichte lunch in de tuin aan tafel zitten met een houten schijfje en ben gaan dotten. De tuin is fijn om in te zijn, de kleuren zijn mooi en de lavendel ruikt heerlijk. 

Na een tijdje was ik klaar en als ik naar dit kleine schijfje kijk geeft het mij een gevoel van blijdschap en dankbaarheid. De vorm en kleuren kwamen uit mijzelf en zijn een mix van een beetje zomer en een beetje herfst. Blij dat dit is ontstaan vanuit een gevoel van ontspanning en rust.
Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.